FAQ

Jeg har svaret på et par spørgsmål her. Finder du ikke svaret her, så ring eller skriv gerne til mig. Telefon 2280 9633 eller mail info@bsbogforing.dk

FAQ Spørg løs.
Hvad koster det at have mig som bogholder?

Jeg tager kr. 410.- + moms for bogføring og kr. 525.- + moms for lønbehandling.


Hvad laver en bogholder?

Jeg holder styr på dine bilag. Det vil sige jeg bogfører dine bilag i et regnskabs program, Jeg bruger e-conomic som jeg mener opfylder alle de behov, der skal til for at have styr på bogføringen i en virksomhed, både i dag og i fremtiden. Uanset branche eller virksomhedsstørrelse.

Liste med opgaver jeg kan hjælpe med:

  • Bogføring – med mulighed for papirløst bogholderi
  • Debitor-/kreditorstyring
  • Lønregnskab
  • Betalinger i banken
  • Fakturering
  • Opfølgning på/rykning af debitorer
  • Momsopgørelse samt indberetning
  • Afstemninger
  • Månedlig/kvartalsvis balance
  • Klargøring af materiale til revisor
  • Administrative opgaver

Jeg tager både imod “poser med blandede bilag” og bilag, der er sat i system. Timeprisen er altid den samme, men jeg bruger naturligvis færre timer, hvis der er orden i bilagene.

Jeg hjælper gerne med alle – eller bare nogle – af disse opgaver, og du vælger selv frit hvilke, du har brug for at få løst.

Se mit CV her.


Hvad med den nye bogføringslov?

Den største forandring er at nu skal alle bilag ligge digitalt i bogføringsprogrammet, så man kan ikke længere lave regnskabet i bl.a. Excel. Hvornår det træder i kraft afhænger af hvilken regskabsklasse firmaet tilhører:

Regnskabsklasse A: Enkelmandsvirksomhed med en omsætning på 0-14 mio. Tidligste i 2026 skal man overgå til fuld digital. Indtil da er det den ”gamle” bogføring lov som gælder.

Regnskabsklasse B: Firmaer som er A/S eller ApS med en omsætning på 0-89 mio. Tidligste 1/7 2024 skal man overgå til fuld digital.

Regnskabsklasse C: Mellemstore virksomheder med en omsætning på 89-313 mio. Tidligste 1/7 2024 skal man overgå til fuld digital.

Regnskabsklasse D: Børsnoterede selskaber omkring 1/7 2024. Datoen kan ændre sig. Erhvervsstyrelsen giver besked.

Du kan læse meget mere om den ny bogføringslov her.


Hvor tit skal jeg aflevere bilag?

Det bestemmer du selv. Hvis du ønsker et løbende overblik over regnskabet, skal jeg selvfølgelig have det løbende, men eller senest 30 dage før momsen skal indberettes.

Jeg tager både imod “poser med blandede bilag” og bilag sendt til mig på mail.


Hvornår skal jeg indberette moms?

Det kommer an på din omsætning:

Halvårligt: Omsætning under 5 mio.

Kvartal: Omsætning mellem 5-50 mio.

Måned: Omsætning over 50 mio.

Indberetning af EU-salg uden moms skal indberettes hver måned.


Kan vi lave et møde inden jeg beslutter mig?

Selvfølgelig kan vi lave et møde og snakke alle tingene igennem, og afstemme hver vores forventninger til samarbejder. Ring gerne på telefon 2280 9633 eller skriv en mail til info@bsbogforing.dk


Kan jeg skifte bogholder før regnskabsåret er slut?

Ja det kan man. Der er ikke noget i vejen for at skifte inden regnskabsåret er slut.


Står du for alle indberetninger?

Det gør jeg det gerne. Jeg skal have virksomheds adgang via MitID så skal jeg nok indberette. Dog ikke årsindberetninger og selvangivelser, det klare revisoren.


Hvor mange medarbejdere er for mange til dig?

Jeg har ikke noget loft over hvor mange medarbejder eller hvor stor virksomheden er. Jeg kan lave både regnskab og løn for både store og små virksomheder. Jeg kan flere regnskabsprogrammer samt lønsystemer.


Hvilket regnskabsprogram skal jeg bruge

Jeg vil til en hver tid anbefale e-conomic, men har du allerede et program du bruger, så lad os snakke om det.


Skal jeg have en revisor? 

Ja det vil jeg anbefale. Jeg bogførere og holder styr på bilagene mm. og revisoren laver selvangivelse/årsregnskabet. dvs jeg laver alt arbejdet før revisoren. Jeg samarbejder selvfølgelig med revisoren, Hvis du ikke har en revisor kan jeg anbefale nogen som jeg samarbejder med.